Jeannette Berghuis

Cognitief gedragstherapeut
Kinder-, Jeugd- en Oudercoach


Sinds 11 jaar heb ik mijn eigen praktijk voor coaching van kinderen, jeugd en (stief)ouders (Coachingforkids). Sinds 15 april 2023 ben ik partner bij de Weerd & Berghuis. 

Al vanaf mijn jeugd werk ik veel met kinderen en jongeren, daar ligt mijn hart. Ik houd van hun directheid, openheid en spontane (re)acties. Om daar officieel vorm aan te geven ben ik 11 jaar geleden gestart met mijn eigen Praktijk voor Kinder-, Jeugd-, en Oudercoaching Wageningen.

Helaas gebeurt het steeds vaker dat kinderen en jongeren vastlopen, thuis of op school. Daardoor vertonen ze gedrag waarmee zowel het kind zelf als zijn ouders en de omgeving zich geen raad weten. Ik laat coachees ontdekken over welke kwaliteiten ze al beschikken.

 Samen verkennen en oefenen we nieuwe vaardigheden en gaan we na hoe deze toegepast kunnen worden in voor hen lastige situaties.

Ouders hebben de laatste jaren een steeds belangrijkere rol gekregen bij mijn coachingstrajecten. Ik wil graag als een ’team’ samenwerken met hen en de kinderen. De ervaring heeft geleerd dat je daarmee kinderen en ouders een steuntje in de rug kunt bieden. Je creëert bovendien tegelijkertijd een basis waarmee kinderen én hun ouders ‘gereedschap’ kunnen ontwikkelen, elkaar kunnen versterken en ondersteunen, nu en in de toekomst.

Opvoeden is niet altijd eenvoudig, dit is een ervaring die iedere ouder wel kent. Zeker in echtscheidingssituaties lopen kinderen en ouders tegen problemen

aan bij de verwerking en het omgaan met de emoties die daarbij komen kijken. Dit geldt ook voor de problemen waarmee stiefgezinnen te maken kunnen krijgen. Op zulke momenten kan het voor ouders prettig zijn om terug te kunnen vallen op een ervaren coach om zo samen weer een positieve ontwikkeling in te zetten. Ook een kindercoach is voortdurend in ontwikkeling. Ik heb inmiddels veel ervaring opgedaan met kinder- jeugd- en oudercoaching en cognitieve gedragstherapie. Om kinderen en ouders optimaal te kunnen hellpen zet ik in op het opdoen en uitbreiden van kennis. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste methodes en inzichten op het gebied van (echtscheidings)coaching en kan ik kinderen en hun ouders optimaal ondersteunen.

KLAAS DE WEERD

mediator en
financieel echtscheidingsadviseur


Mijn naam is Klaas de Weerd. Ik ben heel wat jaren werkzaam geweest als fiscalist bij de overheid. Toen er vanuit mijn omgeving steeds meer een beroep op mij werd gedaan door ZZP’-ers en ondernemers voor advies en ondersteuning op financieel, fiscaal en administratief gebied, heb ik een overstap gemaakt en ben ik gestart met mijn eigen onderneming ‘De Weerd Advies’. Ik wilde voor mijn onderneming een concept van dienstverlening ontwikkelen die zo optimaal mogelijk zou aansluiten bij de vragen die ik van mijn cliënten kreeg. I k merkte dat het voor mensen prettig is dat ze voor het

regelen van financiële en fiscale zaken een beroep kunnen doen op een vertrouwd, onafhankelijk en deskundig persoon die naast hun staat.  Laagdrempeligheid, oplossingsgerichte aanpak, klantvriendelijkheid en korte lijnen zijn de pijlers van onze onderneming. Dit concept blijkt succesvol.

Toen ik een toenemend aantal vragen van cliënten kreeg over mediation en echtscheidingsadvies besloot ik om hiervoor passende opleidingen te gaan volgen. Ik ben gecertificeerd ADR-registermediator en financieel echtscheidings adviseur.

Ik ben een samenwerkingsverband aangegaan met Jeannette Berghuis, die in haar coachingspraktijk al veel te maken had met echtscheidingssituaties en stiefgezincoaching en de begeleiding op dit gebied van ouders en kinderen.

We hebben onze krachten gebundeld. Op 15 april 2023 zijn we gestart met De Weerd & Berghuis. Een onderneming met een waardevolle insteek: voor alle vormen van mediation, financieel echtscheidingsadvies en coaching en stiefgezincoaching van ouders en kinderen kunnen ouders en kinderen op één adres terecht!