Samen naar de mediator

Scheiden of uit elkaar gaan doen de meeste (ex)partners in de regel niet ‘zomaar’. Daar is bij jou en/of je partner meestal al een heel proces aan vooraf gegaan. Het ouderschap geeft aan echtscheiding nog een extra dimensie. Ouders hebben de intentie om de scheiding ook voor hun kinderen zo goed mogelijk te regelen.

Als het dan zover is en je samen naar de mediator of advocaat gaat komt er veel op je af. In korte tijd moet je veel beslissingen nemen. Dit terwijl je al zoveel aan je hoofd hebt. Het is dan fijn om met behulp van mediation weer een nieuwe weg in te kunnen slaan. Een nieuwe weg voor jezelf en ook voor je kinderen.

nieuw perspectief voor jou

.Het proces van een nieuwe weg kiezen is niet altijd gemakkelijk. Er komt meestal veel emotie bij kijken. Juist als je in zo’n rollercoaster van emotie zit kun je begrijpelijkerwijs de emoties en behoeftes van je kind gemakkelijker over het hoofd zien. Op hun beurt laten kinderen veel ander gedrag zien om de onzekerheid waarmee ze te maken hebben te verbergen.

Voor het belang van begeleiding van kinderen en hun ouders in de fase rondom echtscheiding komt steeds meer aandacht. In Nederland maar ook daarbuiten. Zo is in Amerika de begeleiding vanuit het preventieve programma ‘De kinderen Scheiden Mee’ in vele staten verplicht voordat ouders kunnen scheiden.

nieuw perspectief voor de kinderen

Het unieke concept van de Weerd & Berghuis maakt het mogelijk om naast een mediationtraject ook te kiezen voor echtscheidingscoaching voor hun kinderen op dezelfde locatie. Korte lijnen maken het mogelijk voor ouders die een mediationtraject volgen ook af te stemmen met de kinder-, jeugd- en oudercoach. Biij vragen of gedragsproblemen kan coaching ingezet worden. De coach is overigens een ook een ervaren ‘De kinderen Scheiden Mee-coach.

In het verlengde hiervan is het ook mogelijk om te kiezen voor begeleiding in het samengesteld gezin. Onze coach is een gecertificeerd Stiefgezincoach.